Iskolánk idén a tavalyi bajnok Mókusok mellett az új első osztályosokkal, a Gézengúzokkal vágott neki az újabb erőpróbának. Az első fordulóban a Mókusok megismételve múlt évi teljesítményüket, magabiztosan nyertek, míg a Gézengúzok, alig lemaradva, nagy izgalmak közepette, életük első versenyén második helyezést értek el.

"Mert mibennünk zeng a lélek”
Nagy László „Táncbéli tánc-szók” című verséből csendültek fel részletek a
népdaléneklési verseny nyitó produkciójában, amit az 1.b osztályosok lelkesen
csujogattak és énekeltek Dalosné Kovács Györgyi gyimesi ütőgardon kíséretével.

A csokitúra után október 12-én délután Telkiben került megrendezésre az idei Bolyai Matematika Csapatverseny megyei/körzeti írásbeli fordulója, melyen a hagyományoknak megfelelően iskolánk is képviseltette magát. A 120 induló csapatból iskolánk több résztvevője is szép eredményt ért el.

„Ezerhétszázhárom,
nyolcszáznegyvennyolc és ötvenhat: 
egyszer minden száz évben talpra állunk 
kínzóink ellen…”
(Faludy György)

Október 12-én a 4. évfolyam Magyarország legelső csokoládégyárában tett látogatást. A Bonbonetti látogatóközpont időutazása elkalauzolt bennünket a kakaóbab hazájától, az esőserdőtől egészen a tibi csoki gyártásáig. Egy „hajóra szállva” ismertterjesztő film segítségével végigkísértük a kakaóbab útját, majd a laborok világába tekinthettünk be, ahol a csokoládék összetételét megalkották.

Idén az időjárásra való tekintettel megfordítottuk a cserekapcsolatot, és a gaildorfi diákok jöttek október 14-20-ig Budajenőre. Az időjárás igen kegyes volt, minden nap csodálatos időben kirándulhattunk.

Október 18-án a 4.b osztály egy tanulmányi kirándulásra indult. Zsámbékra látogattunk el a Nyakas-hegy Szent Norbert tanösvényre. Csodálatos helyeken jártunk még ha az csak egy erdei út, tisztás, vagy éppen egy "hullámos" talajú, fenyves erdőrész volt is. A gyerekek leveleket és egyéb terméseket gyűjtöttek, és a meglepően kellemes kora őszi időben megcsodálhatták az ősz minden csodáját a természetben.

 

1.a - 2018. november 13. 16:30

1.b - 2018. november 14. 16:30

2.a - 2018. november 13. 16:30

2.b - 2018. november 12. 17:15

3. - 2018. november 12. 16:30

4.a - 2018. november 12. 16:15

4.b - 2018. november 12. 16:30

Erdőismereti foglalkozás címmel egyedi, környezeti-környezetvédelmi kiránduláson vett részt a 6. a osztály a Budai-hegységben október 3-án.

A foglalkozás helyszíne a Gyermekvasút és környéke. Szakmai tartalmát Aradi Alice, földrajztanár-erdőpedagógus végzettségű foglalkozásvezető biztosította.

A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ Nemzetiségi általános iskolák számára 1 napos továbbképzést szervezett iskolánkban.

 

Október 11-én tanulmányi kirándulásra indult a két 2. osztály. Csodálatos napsütéses időben érkeztünk Gyöngyösre, a Mátra Múzeumba. A múzeumnak az Orczy kastély felújított épülete és gyönyörű, gondozott parkja ad otthont.

A nyári tábor sikere után ősszel is megszerveztük a 3 napos folytatást táborunkban. A helyszín változatlanul a Hagyományőrzők Háza volt, mely biztosítását ezúton is köszönjük Budai István Polgármester Úrnak.

Beneveztünk a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló Napra, amelyet október 12-én tartottuk meg, 17 gyermekkel és két pedagógussal.

A karácsony előtti Bécsben maga a Meseország elevenedik meg

 

Néhány éve hagyomány iskolánkban, hogy érdeklődő 7.-8. osztályos tanítványaimmal ellátogatunk az évente meghirdetett budapesti Kutatók Éjszakája kémiai és fizika kísérleteket bemutató programjaira.

Egy gyönyörű őszi napon a 4.b és a 3. osztály ellátogatott  Budapestre, egy sportágakat bemutató rendezvényre.

Hasonlóan az elmúlt évhez idén is ellátogattunk a Nyelvparádéra. A rendezvénynek a Millenáris adott helyet immáron 19. alkalommal.

Bátran kérdezhettünk és hasznos információkkal szolgáltak  magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, nyelvkönyvkiadók és –forgalmazók,

szoftverfejlesztők és –kiadók, külföldi képviseletek, egyéb nyelvtanulással és nyelvoktatással kapcsolatos cégek. Tesztelhettük nyelvtudásunkat, kipróbálhattuk magunkat egy próba nyelvvizsgán is.

A budapesti Hungexpo területén rendezték idén EUROSKILLS 2018 néven az európai szakmák legjobbjainak versenyét, amelyre 2018. 09. 26-án délelőtt ellátogathatott iskolánk 41 diákja és az őket kísérő 3 tanár.

A Budajenői Általános iskolában tartottak kerékpár-regisztrációt a budaörsi rendőrök.

Szeptember 19-én az alsósoknak és felsősöknek Sőnfeld Mátyás tartott zeneterápiás foglalkozást az iskola tornatermében.

Szeptember 13-án a 4.a és az 5.b osztályoknak különleges élményben volt részük.

Magyarországon évente több mint 10.000 kerékpárt lopnak el, melynek sajnos csak töredéke kerül meg.

6-11 éves korig

 

Helyszín: Hagyományőrzők Háza- Budajenő

Ellátás: Napi 3x-i étkezés

 

Kedves Szülők!

 

2018. szeptember 27-én délután 17.00 órakor szülői értekezletet tartunk a német cserekapcsolattal kapcsolatban, melyre minden szülőt feltétlen várunk a 4.b termébe.

Csoportfoglalkozást indítunk 7.-8. évfolyamosok számára. A most induló foglalkozás sorozat a tanulók önismeretének elmélyítésén és széleskörű információnyújtáson keresztül járul hozzá a sikeres pályaválasztási döntés meghozatalához.

Csoportfoglalkozást indítunk 7-8. évfolyamosok számára. A most induló foglalkozás sorozat a tanulók önismeretének elmélyítésén és széleskörű információnyújtáson keresztül járul hozzá a sikeres pályaválasztási döntés meghozatalához.

Kérjük a kedves szülőket, hogy amennyiben gyermeküket a délutáni foglalkoztatásról, vagy a mindennapos testnevelés délutánra eső órái alól fel szeretnék menteni, a megfelelő igazolást 2018. szeptember 14-ig behozni szíveskedjenek!

(Kérelem délutáni foglalkoztatásról történő felmentéshez ill. Felmentési kérelem a mindennapos testnevelés délutánra eső órái alól )

Köszönjük

Iskolavezetés

 

Kedves budajenői általános iskolások és szülők!

 

A 2018/19-es tanév tanévnyitó ünnepsége: 2018. szeptember 3. 8:00

Helyszín: tornaterem

A leendő elsősök az óvoda előtt gyülekeznek 7:30-tól. 7:45-kor az iskolába indulnak a 8. osztályosok vezetésével. 

Megjelenés fekete-fehérben.

 

Noha év közben még nem volt tervben, de már a gondolata megszületett. Aztán szülői nógatásra elkezdtük szervezni, és a végén valami nagyon remek dolog sült ki belőle. Ez volt az idei Tiritarka Tábor. Ahogy a nevében is benne van, próbáltunk mindenfélét beletenni. Változatos programokkal vártuk a leendő elsősöket, és az iskolásokat egy izgalmas, mókával teli hétre. Szinte minden reggel gyerekjógával kezdték a napot azok, akik velünk tartottak. Sebestyén-Hegedűs Anett (GyöngYoga) minden nap elvarázsolta a gyerekeket a jóga világába, remek hangulattal és gyakorlatokkal kerekítve.

A 3.a osztály a Tisza-tó kapujaként emlegetett Poroszlón töltötte az erdei iskola három napját. Ezen idő alatt gyarapodtak ismereteink és hasznos volt a kikapcsolódás minden perce is.  Többször csónakáztunk, mely lehetőséget biztosított a vadvízi világ megismerésére, a madárrezervátum megtekintésére, a vízi sétányon 2000 lépéssel ott sétálhattunk a Tisza-tó belsejében a rejtelmes vízi világ részeként, sajtot készítettünk egy helyi kézműves műhelyben.

A 4.ab osztályok idén a Börzsönyben töltöttek három élményekkel teli napot. Az országos kék túra útvonalába tartozó Királyrétig gyalogtúráztunk, madarászkodás közben az odukban néztünk fejlődő kisfiókákat. Megtanultunk csalánt enni, számháborúztunk és a nagy melegben medencéztünk.

Felejthetetlen ajándékkirándulást kapott a 4.a és 4.b osztály a Budajenői Önkormányzattól és a Pro Budajenő Egyesülettől.
Bábolnán megtekintettük a lovasmúzeumot, és a  sok történelmi ismeret keretében egyre büszkébbek lettünk világelső lovas nemzetünkre. A paripák simogatása után, átmentünk Komáromba a komáromi erőd rejtelmeibe kaptunk betekintést. Köszönjük Budai István Polgármester Úrnak, valamint Bozzai Attila egyesületvezető Úrnak ezt az élményekkel teli napot! 

A gyimesi és moldvai csángók életével, történetével ismerkedtek a budajenői hetedik osztályosok a perbáli Kisforrás Német Nemzetiségi Általános Iskola partnereként, a Határtalanul program keretében május utolsó hetében. Pusztinán a Magyar Házban a helyi gyerekektől tanultunk néhány tánclépést, míg Gyimesközéplokon a Majláth Gusztáv Iskolában rögtönzött röplabda – és focimeccsen barátkoztunk az ottani hetedikesekkel.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy ismét meghirdettük iskolakezdési akciónkat, a Sulikártya 2018 kedvezményt!

Együtt töltitek a szünidő első hetét, de nem akartok egész héten otthon maradni? Mit szólnátok egy kis közös alkotáshoz? Új élmény, ami garantáltan összehoz és 100%-ig kütyümentes! 

facebook csoport

A nyáriszünidő, a szabadságok idején kiemelten fontos felhívni a pihenni, kikapcsolódni vágyók figyelmét a fürdőzés szabályainak fontosságára, valamint a bányatavak veszélyeire, a szabadvizek biztonságos használatára, hiszen ezek a vizek jóval több veszélyt rejtenek az ellenőrzött strandoknál.

Kedves Szülők!

 

Június 4-én, hétfőn reggel 7 órakor indulunk az iskola mögüli parkolóból.

Este 8 óra felé érkezünk meg ugyanoda.

Délben lesz ebéd /aki rendelt/, viszont elegendő enni-ill. innivalót csomagoljanak az útra.

A rendőrség tájékoztatója szerint a júniusi kerékpár regisztráció technikai okok miatt elmarad. A regisztrációra szeptemberben lesz lehetőség. A regisztrációs lapokat addig is le lehet adni a titkárságon, az eddig leadott lapokat szeptemberig megőrizzük. 

Iskolavezetés

A Budajenői Általános Iskola Énekkara sikerrel szerepelt 2018. április 26-án azon az Éneklő Ifjúság Hangversenyen, amelyet a Százhalombattai Kőrösi Csoma Általános Iskolában rendeztek. Műsoruk Bárdos Lajos, Járdányi Pál és Balázs Árpád kórusműveiből állt, zongorán kísért Fodor Emese, vezényelt Gulácsiné Kozma Sarolta. A fellépő énekkarokból álló összkar mohácsi népdalcsokrot és Balázs Árpád Bodzavirág című darabját adta elő, szólót énekelt Kovács Maja 8. osztályos tanulónk.

Iskolánk diákjai remekeltek idén a Jedlik Ányos Fizikaverseny nyíregyházi döntőjén:

Sugár Balázs (5. osztály) 5. díjas, Bartha Zsombor (3. osztály) 3. díjas, Sebestyén József (6. osztály) 3. díjas lett, míg Bartha Ábel (5. osztály) 1. díjat nyert.

Tanárukat, Gulácsiné Kozma Saroltát  „A legeredményesebb felkészítő tanár” különdíjjal, és „ I. díjas pedagógus” oklevéllel jutalmazták.

Mindannyiuknak gratulálunk!

 

 

Idén május 2-9-ig ismét remek programokon vehettek részt a cserekapcsolatban részt vevő diákok. Kultúra, szórakozás, beszélgetések, jókedv, barátságok. Talán ezzel összegezném az együtt töltött időt. Remek alkalom a nyelvtanulásra, a nyelvi gátak oldására, más kultúrák megismerésére. 32 diák 4 tanár kíséretében töltött el 1-1 napot Budapesten a reptéren, szabadulószobában, majd másnap a Skanzenben és Szentendrén, végül az Aquaparkban.

Iskolánk első osztályosai országos bajnokságot nyertek!

Május 12-én, Székesfehérváron rendezték a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által meghirdetett Kosárpalánta bajnokság országos döntőjét. A területi bajnokság legeredményesebb csapatai nyertek ide meghívást. Óriási sikernek éltük meg, hogy idáig eljutottunk, és megtiszteltetésnek vettük, hogy olyan nagy hírű, neves vetélytársakat kaptunk, mint Sopron, Várpalota, Marcali és Agárd.

2018. április 12-én a Budajenői Általános Iskola 9 végzős diákja mérettette meg magát a vizsgán. Az iskola életében ez volt az első DSD I (Deutsche Sprachdiplom) vizsga. Nagy kihívás volt ez a felvételik időszakában, nagyon sok és alapos felkészülést igényelt mind diáktól és tanártól egyaránt. Az írásbeli legnehezebb része a "Schriftliche Kommunikation", diáknyelven a levél megírása volt.

A budajenői új arculatú iskola kialakításában jelentős szerep hárul az egészséges életmód, a testkultúra kialakítása és fejlesztésének szemléletére.

 

Kialakított értékrendünk egyik meghatározó eleme a tehetség gondozás, a versenyeztetés.

Iskolánk csapatai rendszeresen meghatározó szerepet játszanak körzetünk, területünk versenyeiben.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatásként adom közre az alábbi információkat.

A 2011. évi CXC tv. 27.§ (2) és 46 § (1) a) pontja alapján a tanuló köteles tizenhat óráig az intézményben szervezett foglalkozásokon részt venni, 1-8. évfolyamon. A hatályos jogszabályok értelmében iskolánk biztosítja a 16 óráig történő foglalkozások megszervezését a gyermekek számára.

Az Új Nemzedék Központ örömmel ad hírt új, tehetségtámogató, a tehetséggondozás lehetőségeit bemutató,  népszerűsítő rendezvényéről, amelyet gyermeknapon valósítunk meg.

 

Az esemény elnevezése: Tehetségfesztivál

helyszíne: Budakeszi, Szilfa-tisztás

időpontja: 2018. május 27., vasárnap 10:00 és 17:00 óra között

szervező: Új Nemzedék Központ

 

 

Kedves Szülők!

 

Örömmel értesítjük Önöket, leendő két első osztályunk névsoráról!

 

Közös szülői értekezlet időpontja: 2018.06.08. péntek 17 óra.

 A 2018. évi fenntarthatósági témahét részeként évfolyamunk az élelmiszerekkel foglalkozott. Ennek kapcsán az 5. a osztály a töki K&K Familybe látogatott volánbusszal.

Először a lányok léphettek be az üzembe fehér köpenyben, sapkában és cipővédő zacskóban. A védőfelszerelésre azért volt szükség, hogy a készülő ételeket a lehető legkevesebb szennyeződés érje. Odabent, azért volt hideg, hogy a saláták és egyéb élelmiszerek ne menjenek tönkre.

A Bendegúz Tudásbajnokság levelező tanulmányi verseny megyei döntőjébe iskolánkból a következő tanulók jutottak be:

1. Dobay Botond Csaba (4.a) matematikából, irodalom, szövegértésből

2. Vingelmann Nóra (3.b) irodalom, szövegértésből

3. Bínó Emese (2.) matematikából

Iskolánkban papírgyűjtés lesz május 30-tól június 1-ig. 

Részletek hamarosan.

Magyarországon évente több mint 10.000 kerékpárt lopnak el, melynek sajnos csak töredéke kerül meg.

Ezért a Budaörsi Rendőrkapitányság iskolarendőrünk segítségével 2018. június 08-án a kerékpárok tulajdonjogának hivatalos igazolása és a lopások megelőzése érdekében, a BikeSafe program keretében /www.bikesafe.hu/ fotókkal és a kerékpár adataival ingyenes országos nyilvántartásba vételt hajt végre.     

Örömteli feladat, hogy tavasszal évről-évre hírt adunk a budajenői iskolások sikereiről.

A természettudományos versenyeken ebben a tanévben is szép eredmények születtek.

A jövőnket befolyásoló döntéseink közül talán a legfontosabb, amikor kiválasztjuk, melyik foglalkozás, melyik pálya áll hozzánk legközelebb. Gyakran a felnőttek is évekig keresik a helyüket a munkaerőpiacon, ezért nem meglepő, hogy milyen nehéz ugyanez egy tizennégy éves diák számára. Az általános iskolát befejező fiatalok nagy többsége gimnáziumba jelentkezik – így néhány évvel elodázza a döntést -, de mindig vannak olyan tanulók, akik informatikai, műszaki, közgazdasági, vagy más szakmákat oktató középfokú intézményben tanulnak tovább.

Az idei évben hagyományainkhoz híven a tavaszi alkotónapot március 28-án tartottuk. 

A tanárok 20 helyszínen várták a kiscsoportos foglalkozásokba beosztott tanulókat. Lehetett készíteni tojásfűzért, báránykát, nyuszi figurát, kulcstartót, nyuszis pólót, bárányos ajtó díszt, noteszt, répadobozt, pom-pom nyuszit, lufinyuszit, tavaszi terráriumot, békás ceruzatartót, báránykát- nyuszit cserépből, nyuszis ablakdíszt, gyöngyvasalással különböző figurákat.

Idén tavasszal is megrendezésre került a Regionális Német Nemzetiségi Énekverseny a biatorbágyi Faluházban. A versenyre egész Pest megyéből érkeztek nemzetiségi iskolában tanuló diákok, többek között Vecsésről, Budaörsről, Dunaharasztiból és természetesen Biatorbágyról is. A délelőtt folyamán színvonalas produkciókat hallgathattunk meg kórus, kis csoport és duó kategóriákban.

„2018. március 10. munkanap volt, nekünk is iskolába kellett menni, de a két ötödik osztály cseppet sem bánkódott emiatt. Kati néni és Bea néni iskolán kívüli programot szervezett: látogatást a Természettudományi Múzeumba!”

„Amikor beléptünk az épületbe, meglepődve néztük a mennyezetre rögzített barázdás bálna csontvázát, óriási volt. Miután lepakoltunk, elindultunk megtekinteni a múzeum csodáit.”

Mint minden évben, idén is megrendeztük iskolánkban a Regionális Német Nemzetiségi vers-és prózamondó Verseny alsós elődöntőjét, amelyen nyolc diák vett részt. Örömmel hallgattuk, hogy mennyire lelkesen és gyönyörűen szavaltak. Közülük négyen jutottak tovább a regionális döntőbe, melyet Budaörsön rendeztek meg. Ezúton gratulálunk minden résztvevőnek, és további szép eredményeket kívánunk nekik. Reméljük, jövőre még több diákot köszönthetünk a versenyen.

“Ez volt március 15-e. Eredményei olyanok, melyek e napot örökre nevezetessé teszik a magyar történelemben." 
(Petőfi Sándor)

„Ezredéves történelmünk bizonyságul szolgál, hogy nem vagyunk gyermek nemzet; 1848-i történelmünk bizonyságul szolgál, hogy nem vagyunk elaggott nemzet.”
(Kossuth Lajos ceglédi toborzó beszédéből) 

Budajenői Katolikus Egyházközség

Plébánia

2093 Budajenő, Kossuth L. u. 25.
Telefon: /fax.:(26) 371-468

Kedves Szülők! 

 

Mint némettanár írok, és nem reklámot szeretnék csinálni.

Ha szeretnétek a gyermeketeket valami értelmes és hasznos dologgal meglepni, amit több éven keresztül is tud használni, akkor a figyelmetekbe ajánlanék egy német szótárat.

Április 10-én 9 órától nyílt napot tartunk, szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat és szüleiket. A bemutató óra után az igazgató fog tájékoztatást adni.

Iskolavezetés

 

„A magyar nyelv olyan, mint egy hangszer: aki játszani akar rajta, annak minden áldott nap gyakorolnia kell.” – fogalmazta meg Lénárd Sándor író egy alkalommal. Ez a gyakorlás meghozta eredményét Kókai Mária Rita 5. a osztályos tanulónak, aki a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Pest megyei döntőjén 3. helyezést ért el.

Tehetséges fiatalok rajzaiból, festményeiből nyílt kiállítás a Gazdagréti Közösségi Ház galériájában.  A főként 18 év alatti kis művészek közül a legfiatalabb Kókai Boglárka, a Budajenői Általános Iskola 5.a osztályos tanulója.

A Magyar Kultúra Napján ismét tanulmányi versenyt rendeztünk a felső tagozatosok számára. A többfordulós vetélkedő jó hangulatban telt, bizonyítják ezt a mellékelt fényképek is. 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) február 22-én, az első Magyar Parasport Napján  országszerte iskolai programokat, is rendez.

Ez az előadás szerintünk nagyon hasznos volt, mert ráébresztett a világ veszélyeire, hogy mit szabad és mit nem. A saját életedről te magad dönthetsz, hogy melyik utat választod. Felhívta a figyelmünket arra, hogy a drogok a hétköznapi életben is mindenhol megtalálhatóak. A sorsod a te kezedben van.

A Nemzeti Múzeumban őrzött kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén.  E jeles eseményre emlékeztünk az iskolában, a magyar kultúra napján, január 22-én.

2018 Mátyás király éve, ezért lett a téma az első második osztályban Mátyás királyról szóló két mondának a feldolgozása, illusztráció készítése ezekhez a történetekhez.

A felvétel elején és végén hallható a budajenői iskola énekkara

Kedves Szülők!

 

Szeretnénk folyamatosan bővíteni a könyvtárunkat azokkal a könyvekkel, melyek a tanulók körében népszerűek, s szívesen olvasottak. Sajnos sok könyv még hiányzik, amiket a diákok folyamatosan keresnek.

Szívesen fogadnánk olyan könyveket, melyek feleslegessé váltak otthon.

A 3. osztályos tanulók munkái közül.

Mindenkinek ilyen színes Új Esztendőt kívánunk!


Engel Benedek 3.b

Telegdi Johanna 3.b

„Ha egyszer a pedagógus szereti a munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja, akkor jobb pedagógus lesz annál, aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának s tanítványainak szeretetét, akkor tökéletes pedagógus.”

A Budajenői Általános Iskola 1. a osztálya mézeskalácssütéssel készült a karácsonyra. A Zsámbéki Kézműves Ház Tündérkonyhájának foglalkozásán a gyerekek mézeskalács karácsonyfát  készítettek. A formákat maguk szúrták ki a tésztából, sütés után kialakították saját elképzelésük szerint a formát, s a végén díszítették. A fel nem használt sütemény és mazsola hamar elfogyott. Ez után jól esett a szabadban a játék. 

December elején a két 4. osztály egy igen érdekes programon vehetett részt. Tárnokra látogattak el, a Szabó Karácsonyfadísz gyárba. A gyerekek betekintést nyerhettek a díszes üveggömbök készítésének minden mozzanatába. A gyárban egyedi, kézzel festett karácsonyfadíszek készülnek, nagyrészt hazai értékesítésre.

Sok jó történetet, kalandot, szép képet kapunk egy könyvtől. Egymásnak is ajánljuk őket, olvasásuk során igazi barátok leszünk. Nem csak tanulunk belőlük, hanem beleéljük magunkat egy-egy szereplő helyzetébe. Az iskolai könyvtárban rengeteg jó könyv van. Az első félévben több könyvtári órát tartott nekünk Zsuzsi néni, ( Nyáriné Mayer Zsuzsanna) akinek ezt ezúton is köszönjük szépen! 

A december az év azon időszaka, amikor az ajándékozás, az adakozás, az embertársaink segítése kiemelten fontos szerepet kap életünkben.

Különös melegség tölti el az ember szívét, ha tud adni, ha tud segíteni, ha mosolyt tud varázsolni mások arcára.

Megérkezett a várva-várt nap, december 1-je.

Fél hétkor gyülekeztünk az iskola parkolójában. Mikor megérkezett a busz, izgatottan szálltunk fel rá, mindenki elfoglalta a helyét, már indulhattunk is.

Ez az esemény már hagyománnyá vált Budajenőn.. Ilyenkor a szomszédos településekkel együtt ünnepeljük az Adventet. Ez a közös gyertyagyújtás felkészít minket lelkileg a szeretet ünnepére.

Iskolánk 2. osztályos tanulói kedves műsorral készültek, egy meghitt betlehemi játékkal emlékeztettek minket a kis Jézus születésére. Két 6, osztályos tanuló, Szücs Dalma és Angyal Jázmin német adventi verseket adtak elő a második gyertya meggyújtásának örömére.

(Szücs Dalma, Angyal Jázmin)

 

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott