Május végén iskolánk összes felső tagozatos osztálya együtt töltött három napot a Kisinóci turistaházban. Igazi nyári hőség, izgalmas programok és sok közös élmény jellemezte idei erdei iskolánkat. Közel száz gyerek és kilenc tanár vett részt a programon.

Részlet Ungvári Fanni 6.a osztályos tanuló naplójából:

1.nap     Kirándulásunk első programja a Vácrátóti Arborétumban volt, ahol egy néni végig vezetett minket a parkon, majd az üvegházban nagyon nagy egzotikus leveleket és orchideákat láttunk. Kisinócon lepakoltuk a bőröndöket, aztán indultunk a Törökmezői Kalandparkba. A vacsora finom rántott hús volt rizzsel és salátával.

2. nap    Ez volt a legjobb napunk eddig! Reggeli után Kismarosra buszoztunk, ahol a túravezetőnk várt. Kisvonattal érkeztünk Királyrétre, innen gyalog folytattuk az utat, miközben sok érdekeset megtudtunk a virágokról és a madarakról, amik itt élnek. Az erdőben tízóraiztunk, azután vezetőnk egy óriási pocsolya tetején meggyújtotta a metánt. Sok séta után találtunk egy tisztást, ahol erdei szamócát szedtünk. A legjobb az volt, amikor kifogtunk néhány teknőst a tóból, persze később visszaengedtük őket. Az ebéd olasz tészta volt, amit egy erdei pihenő házban fogyasztottunk el. A legizgalmasabb része a napnak még csak most következett, amikor egy sötét barlangba egymás vállát fogva kellett bemennünk. Rudi vezette a sort, és egyszer szólt, hogy vissza kell fordulnunk, mert nincs tovább út. Kicsit féltünk, de a nedves sziklákba kapaszkodva végül kijutottunk. Ezután kis hálókkal a patakból halásztunk ki élőlényeket, aztán bordó, csillogó drágaköveket találtunk, amit haza is hoztunk. A hazafelé vezető út nagyon hosszúnak tűnt az erdőn keresztül, és végül jól elfáradtam. Szerencsére a medencében tudtunk még egy órát fürödni, és este még volt egy kis buli is.

 

3. nap    Ez a nap volt a leglazább, és a legrövidebb, mert ma utaztunk haza. Délelőtt egy meglepetés programot talált ki nekünk Saci néni, kísérleteztünk lufikkal, vízzel, és megvizsgáltuk a tegnapi tó és patak vízmintáját. Tiszta volt! A nagy hőségben most volt a medence vize a legmelegebb, jót fürödtünk ebédig. Gulyáslevest és vaníliás fánkot kaptunk, aztán hazaindultunk.

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott