Az 1956-os eseményekre emlékezett Budajenő 2017. október 23-án. A tornacsarnokban tartott rendezvény Budai István polgármester úr ünnepi beszédével kezdődött, amelyben a szabadság és a szabadságért vívott harc történelmi jelentőségét hangsúlyozta.

Nemzeti ünnepünk alkalmából a képviselő-testület Budajenőért kitüntetést adományozott Muzslainé Hauszknecht Cecília pedagógusnak, volt igazgatóhelyettesnek, a Budajenői Általános Iskola és a település érdekében sok éven keresztül végzett, lelkiismeretes, kiváló munkája elismeréséért. A kitüntetést Budai István polgármester adta át, miközben kedves szavakkal méltatta a szeretett tanító néni érdemeit.

A rendezvény a hetedik osztályosok ünnepi műsorával folytatódott, amelyben 1956 forradalmi napjainak eseményeit idézték fel. Megemlékezésükkel azok előtt a hétköznapi emberek előtt hajtottak fejet, akik a szabadságért folytatott harcban hősökké váltak, és bátorságukkal, önfeláldozásukkal mai napig példát mutatnak fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Felidézték azoknak a családoknak az életét is, amelyek elvesztették szeretteiket, vagy kénytelenek voltak végleg elhagyni hazájukat. A közönség soraiban még lehettek olyanok, akik személyesen átélték azokat a napokat. A nézők közül sokan meghatottan figyelték a diákok által előadott, szívszorító versrészletekkel, és igényesen kiválogatott zenékkel kiegészített visszaemlékezést. Köszönjük a diákok és felkészítő tanáraik, Gulácsiné Kozma Sarolta és Sinkai Márta áldozatos munkáját. A professzionális fali dekorációt Péter László tanár úr készítette.

Az időjárás idén nem volt kegyes az ünnepség résztvevőihez, de a kitartóan zuhogó eső ellenére mégis sokan folytatták a megemlékezést az Emlékparkban, ahol, mint minden évben, az Önkormányzat és intézményei után a civil szervezetek képviselői is elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

A megemlékezés záróakkordjaként Gábor atya ünnepi szentmisét celebrált a Szent Péter és Pál templomban.

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott