December elején a két 4. osztály egy igen érdekes programon vehetett részt. Tárnokra látogattak el, a Szabó Karácsonyfadísz gyárba. A gyerekek betekintést nyerhettek a díszes üveggömbök készítésének minden mozzanatába. A gyárban egyedi, kézzel festett karácsonyfadíszek készülnek, nagyrészt hazai értékesítésre.

A gyerekeknek lehetőségük volt végignézni a díszek készítésének teljes folyamatát.Egy rövid kisfilmen az üvegfújás technikáját láthatták, majd egy ügyes kis szerkezet segítségével a gömbök belsejének ezüstre színezését nézték meg. Ezután következett –az ugyancsak kézzel végzett- külső színezés. A végén a gömböket kézzel díszítették ki, amit ugyancsak végignézhettek a gyerekek. A látogatás legizgalmasabb része a végén következett, amikor is minden diák elkészíthette a saját tervezésű karácsonyfadíszét. A színes gömbökre ragasztó és ecset segítségével vitték fel a csillámport, igazán szép díszek készültek, amit mindenki haza is vihetett.

Nagyon izgalmas és érdekes napot tölthetett el a 4.a és 4.b osztály Szilvi néni és Neszti néni kíséretében. Igazi ráhangolódás volt mindenkinek a közelgő Karácsony előtt.

 

Burjánné Heinisch Diana, német tanár

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott