A Nemzeti Múzeumban őrzött kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén.  E jeles eseményre emlékeztünk az iskolában, a magyar kultúra napján, január 22-én.

2018 Mátyás király éve, ezért lett a téma az első második osztályban Mátyás királyról szóló két mondának a feldolgozása, illusztráció készítése ezekhez a történetekhez.

A harmadik, negyedik osztályban a mondákhoz készült illusztrációk mellé megpróbálkoztak a tanulók az önálló meseírással is. A nagyobbak a magyar feltalálókról és tudósokról is olvastak, majd egy-egy találmányt tablón mutattak be, vagy a találmányt készítették el papírból.

A díjazásnál értékeltük a kreativitást, a munkába fektetett energiát, időt, s ezért volt nehéz dolgunk. Sok fantasztikus munka született, s ezeket jutalmaztuk.

A különböző évfolyamokon és kategóriákban az első helyezettek:

Kókai Anna 1.a, Vajda Georgina 3.a, Marosi-Jeck Zalán 3.a, Szabó-Inokay Regő 3.a, Dobay Botond 4.a, Skapér Zsigmond 4.b.

Második helyezettek:

Turbéki-Wertán Édua 1.a, Hargitai Lola 3.a, Osztie Katalin 3.a, Ozsváth Szonja 3.a.

Harmadik helyezettek:

Németh András 1.a, László Liza 1.a, Temesfői Petra 3.a, Péter Barna 3.b.

Kreatív különdíjasok: Nagy András 4.b, Kuzbelt Bence 4.b, Vajer Csongor 3.a, Heim Anna 1.b, Fodor Réka 1.b, Jeck Viktória 4.b.

 

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott