A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) február 22-én, az első Magyar Parasport Napján  országszerte iskolai programokat, is rendez.

Iskolánk is szeretné méltóan, érdekesen megemlékezni erről a napról. A pedagógusok és az oktatási intézmények figyelmébe ajánlották és tették elérhetővé, letölthetővé a „Lehetetlen határán” c. dokumentumfilmet, amely öt sikeres magyar parasportoló (Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta paralimpiai bajnok úszók, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst-és bronzérmes vívó, Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó) élettörténetén keresztül mutatja be a haza parasport fejlődését.

A paralimpia mottója: A lélek mozgásban. Ha a lélek mozdul, a szándék, akarat, elszántság, céltudatosság és az érzelem feltör, a testet mozgásra, cselekvésre kényszeríti. De milyen lehet sportolni egy olyan világban, ahol a környezet erőteljes ritmust diktál, és törekvése: gyorsabban, magasabbra és egyre erőteljesebben? (Forrás: Internet)

 

A Hagyományőrzők Házában először iskolánk alsó évfolyama (2-4.osztály), azt követően pedig a felső tagozat diákjai nézhették meg a dokumentumfilmet. A pedagógusok előzetesen beszélgettek a gyerekekkel a témáról, és készítették fel őket a filmben látottakra.

Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékkal élőkre, megtanuljuk elfogadni a másságot és hangsúlyozzuk a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

 

Pappné Polacsek Orsolya

pedagógus

 

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott