„2018. március 10. munkanap volt, nekünk is iskolába kellett menni, de a két ötödik osztály cseppet sem bánkódott emiatt. Kati néni és Bea néni iskolán kívüli programot szervezett: látogatást a Természettudományi Múzeumba!”

„Amikor beléptünk az épületbe, meglepődve néztük a mennyezetre rögzített barázdás bálna csontvázát, óriási volt. Miután lepakoltunk, elindultunk megtekinteni a múzeum csodáit.”

„Abban a szerencsében volt részünk, hogy nem csak a múzeum állandó kiállítását nézhettük meg, hanem lemehettünk a raktárba is, mert az egyik osztálytársunk édesanyja a Természettudományi Múzeumban dolgozik, paleontológus. A mi csoportunk (5.a) először a pincébe ment. Nagyon sok érdekes dolgot láttunk ott. Kitömött állatokat, csontokat, csontvázakat, különböző köveket.” „Nekem legjobban egy óriási jávorszarvas tetszett, olyan magas volt, hogy az agancsa el sem fért a plafontól, így le kellett venni. A raktárban mindenki kapott egy-egy Nummulitest, ami egy megkövesedett egysejtű. Ezt az emberek Szent László pénzének is hívják.”

„ Az állandó kiállításon először a dinoszauruszok termében voltunk, majd láttunk gyönyörű ásványokat, kitömött mamutot, a vértesszőlősi Samut, végigsétáltunk Noé bárkáján.”

„Nagyon érdekes és tanulságos volt ez a nap, jól éreztük magunkat.”

„A program létrejöttéért köszönet illeti Bartha Ábel édesanyját, Pazonyi Piroskát PhD paleontológust, a múzeum munkatársát.”

Részletek az 5. a és az 5. b osztály fogalmazásaiból 

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott