Örömteli feladat, hogy tavasszal évről-évre hírt adunk a budajenői iskolások sikereiről.

A természettudományos versenyeken ebben a tanévben is szép eredmények születtek.

Tanulóink kémia tantárgyból két versenyen indultak. A Lila Vegyészbajnokság levelezős 1. fordulója után Szabó Dalma 7. A osztályos tanuló közel maximális ponttal jutott a 2. fordulóba. A magas színvonalú Hevesy György Kárpát-medencei Kémia Verseny Pest megyei fordulójában, Százhalombattán négy 7. A osztályos diák versenyzett. Dallos Anna 16. helyezést ért el a 61 fős mezőnyben, de Furka Dominik, Szilágyi Eszter és Orbán Álmos is példa értékű munkát végzett élete első kémiaversenyén.

A nyolcadik évfolyamos tanulók számára kiírt XXVIII. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny iskolai fordulójában három lelkes diákunk vetélkedett. Takács Benjámin, Kursawe Richárd és Heitler Anna néhány ponttal lemaradt ugyan a továbbjutásról, de a rangos megmérettetésen való részvétel tovább erősítette a fizika iránti érdeklődésüket.

Jedlik Ányos Fizikaverseny regionális fordulóját 2018. március 2-án rendezte iskolánk, amelyre azok a diákok kaptak meghívást, akik az 50 feladatból álló munkafüzetet helyesen töltötték ki otthon:

Bartha Zsombor                      3.b

Döntős

Skapér Zsigmond                     4.b

 

Bartha Ábel                              5.a

Döntős

Sugár Balázs                            5.a

Döntős

Sebestyén József                    6.o

Döntős

Skapér Zsóka                           6.o                                                                    

 

 

Közülük négyen, fantasztikus teljesítménnyel, továbbjutottak az országos döntőbe. Sugár Balázs és Sebestyén József 80%-ot, a legkisebbek között induló Bartha Zsombor 87%-ot, testvére, Bartha Ábel 97%-ot (!) ért el. Április 20-22. között Nyíregyházán három napos versenyen számítási feladatok, mérési gyakorlat és helyesírási feladványok várnak rájuk.

 

Gratulálunk a budajenői diákoknak, és felkészítő tanáruknak, Gulácsiné Kozma Sarolta tanárnőnek az eddig elért eredményekhez, és további sikereket kívánunk!

 

 

Hevesy Kémiaverseny, megyei forduló, Százhalombatta

 

         

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott