2018. április 12-én a Budajenői Általános Iskola 9 végzős diákja mérettette meg magát a vizsgán. Az iskola életében ez volt az első DSD I (Deutsche Sprachdiplom) vizsga. Nagy kihívás volt ez a felvételik időszakában, nagyon sok és alapos felkészülést igényelt mind diáktól és tanártól egyaránt. Az írásbeli legnehezebb része a "Schriftliche Kommunikation", diáknyelven a levél megírása volt.

Félelmünk viszont alaptalan volt, mert a napokban megkapott eredmények igazolták, hogy szinte mindenki a legmagasabb, azaz B1 szinten teljesítette. Ez kimondottan nagy öröm számunkra, hiszen a bíráló és javító tanárok Németországban pontoznak. Az izgalmak nem hagytak alább, hiszen a szóbeli következett. Ennek központi része egy 5 perces PPT prezentáció volt választott témakörben. Sokat készültünk rá, több héten át még a délutánjainkat is az iskolában töltöttük, hogy a felkészülés még alaposabb legyen. Az eredmény itt is minket igazolt, a vizsgaelnök véleménye szerint az elmúlt időszak legigényesebb prezentációit mutattuk be. Az összesített eredmények alapján MINDENKI sikeresen nyelvvizsgázott. A 9 indulóból 6 diáknak B1, 3 társunknak pedig A2-es szintű nyelvvizsgája lett. Ők pedig név szerint:

Bődy Csenge, Simon Borbála, Balogh Barbara, Nagy Katalin, Szabados Romi, László Áron, Heitler Anna, Demeter Vivien, Kovács Maja.
Gratulálunk és sok sikert jövőre az utánunk következőknek!
Köszönjük Fazekas Mónika tanárnőnek a lelkiismeretes, alapos felkészítést, a szülők, és minden hozzájáruló támogatását!
 
Demeter Vivien és Kovács Maja 8.a

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott