Október 18-án a 4.b osztály egy tanulmányi kirándulásra indult. Zsámbékra látogattunk el a Nyakas-hegy Szent Norbert tanösvényre. Csodálatos helyeken jártunk még ha az csak egy erdei út, tisztás, vagy éppen egy "hullámos" talajú, fenyves erdőrész volt is. A gyerekek leveleket és egyéb terméseket gyűjtöttek, és a meglepően kellemes kora őszi időben megcsodálhatták az ősz minden csodáját a természetben.

A "hullámerdőben" egy kis kincskeresés várt minket, ugyanis ennek a programnak a házigazdája az egyik kislány az osztályból (Vecsernyés Nóra) és édesanyja,elrejtettek két tárgyat, amire rá kellett bukkanni a többieknek. Az egyik tárgy az osztályunkhoz híven egy halacska alakú fatányér volt, a másik pedig egy Nóra által hajtogatott drótvirág. A fiúk önmagukhoz híven elrohantak a szabadság érzésével az erdőrész másik végéhez, miközben a lányok teljes nyugalommal megtalálták a két kincset. Mindezek után egy izgalmas számháború következett, amit mindig nagyon élveznek a gyerekek. Már visszafele haladva egy nagy meglepetés is ért minket, óriási komondorokkal találkoztunk. Szelíd óriások voltak, a gyerekek odavoltak értük. A gazdákkal beszélgetve kiderült, hogy ott, Zsámbékon élnek és komondorokat mentenek és tenyésztenek. Állítják, hogy a magyar komondor "A kutyák királya". 

A hosszú, fárasztó, de annál szebb túránk végén a házigazdák vendégszeretetét élveztük saját otthonukban. Nagyon sok mindennel készültek a fogadásunkra: kis szendvicsek és zöldségek, ha éhesek lennénk (és voltunk!), üdítő ha szomjasak lennénk (és voltunk!), 3 féle mini muffin, ha desszertre vágynánk (vágytunk!), és ráadásnak birsalma sajt ha valami különlegeset is kóstolnánk (meg is ettük mind!). Egy fantasztikus délelőttöt töltöttünk el együtt a Nyakason, emlékezetes élményekkel telve érkeztünk vissza az iskolába.

Krizsák Zsóka
4.b of.

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott