"Mert mibennünk zeng a lélek”
Nagy László „Táncbéli tánc-szók” című verséből csendültek fel részletek a
népdaléneklési verseny nyitó produkciójában, amit az 1.b osztályosok lelkesen
csujogattak és énekeltek Dalosné Kovács Györgyi gyimesi ütőgardon kíséretével.

A Budajenői Általános Iskola diákjai számára első alkalommal megrendezett népdaléneklési versenyre a Hagyományok Házában 2018. december 1-é került sor.  Az iskola növendékei közül 25 diák vállalkozott a kötelező mellett egy szabadon választott magyar népdal előadására. Felemelő érzés volt hallgatni a sok csengő hangú gyermeket, akik már a budajenői hagyományokat ápolva viszik tovább a magyar népdal szeretetét. Minden tanuló arany, ezüst vagy bronz minősítést elérve emléklapot és egy madársípot kapott.
A közönség vastapssal jutalmazta a záró műsorszámként elhangzó "A három pösze lány" című magyar népmesét, amit a dráma szakkörösöknek Mayer Zsuzsanna tanított be.
Köszönet illeti Rainer Ferencnét, a Budajenői Általános  Iskola igazgatóját, valamint a felkészítő tanítókat, tanárokat azért, hogy a népművészet méltó színteret kaphatott az iskola sokszínű programjai között.
Külön köszönet illeti szervezői munkájáért Dalosné Kovács Györgyit, aki a Pest Megyéért Emlékérmes Pántlika Gyermektáncegyüttest és a Szederinda Énekegyüttest 20 éven át eredményesen vezette. Kimagasló szakmai tudásával megismerteti az óvodásokat és az iskolásokat a Kárpát-medencében gyűjtött és lejegyzett magyar népdalaink gazdag zenei világával.
Bízzunk abban, hogy jövőre még több korosztályból érkeznek a versenyezni
vágyók és ismét felhangzik Nagy László verséből az idézet: „Minket illet ez az élet!”

 Borka Péterné

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott