A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ 2014 óta működik Budapesten a Hűvösvölgyi úton.

Célja, hogy élményszerű programmal támogassa a 9-16 éves diákok médiaértés oktatását. A 8. a és 8. b osztály azért látogatott el ide szeptember 19-én, hogy ezzel az interaktív programmal tudatos média-felhasználóvá, fogyasztóvá váljon. A tanulók betekintést nyerhettek különböző média műfajok világába: filmforgatás, híradó rögzítése, reklám készítése, rádiós műsor szerkesztése és felvétele. Csapatmunkában dolgozva kipróbálták milyen hírolvasónak, riporternek, színésznek, időjárásjelentőnek vagy rendezőnek lenni.
A Netvizsgáló foglalkozáson a gyerekek hasznos internetes oldalakat, alkalmazásokat, fogásokat ismertek meg. Fontos, hogy a kamaszok tisztában legyenek az internet biztonságos használatának feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel. A Netkockázat foglalkozás olyan döntési helyzetekbe állította őket, amelyek megértetik az online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás vagy a szexting jelentését és lehetséges következményeit.
(Papp Katalin, osztályfőnök)

„Nem gondoltam, hogy ilyen jó móka lesz. Nagyon izgalmas élmény volt! Azt élveztem, hogy különböző médiaeszközökkel dolgozhattunk. Érdekes volt egy saját rádióműsort szerkeszteni, amelyben mi találhattuk ki a zenét, az adás témáját, menetét. Rendkívül szórakoztató és tanulságos nap volt!”
(Bierbaum Alíz, 8. a osztály)

„Kedvencem a filmforgatás volt! Betekintést nyerhettünk a filmes világ kulisszái mögé. A greenboxban lévő kis, sárga Polski Fiat autóban vettük fel a rövidfilmünket. A jelmezekbe öltözve mi találtuk ki a szerepköröket magunknak. Sok új információval gazdagodtam.” (Kókai Anna és Péter Zalán, 8. a osztály)

 

 akadálymentes honlap

Ökoiskola logo


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály

div class=