Idén immáron 5. alkalommal látogattunk el testvértelepülésünkre, Gaildorfba. A hosszúra sikerült buszút végén fáradtan érkeztünk a befogadó családokhoz.


Szerdán, Zimmermann polgármester úr üdvözlete után első kirándulásunk Stuttgartba vezetett, ahol a régi kastélyban egy múzeumi vezetést hallgathattunk végig a rómaiakról. Következett utána az elmaradhatatlan vásárlás, városnézés.
Csütörtökön Wackershofen-be, az ottani skanzenbe látogattunk, és egy vezetés során bepillantást nyerhettünk a régi falusi életbe, az akkori gyerekkorba. Ebédre egy helyi specialitást kóstolhattunk meg. Szerencsére az idő is jobban kedvezett nekünk, így nagyon kellemes napot töltöttünk együtt.
A pénteki napon, mialatt a parterek iskolában voltak, a Gaildorfban található kastélyt látogattuk meg a gyerekekkel, a csodálatos termeken át, egészen a kínzókamráig, ami a legérdekesebb része volt a vezetésünknek. A kastély történelmi múltja minden diákot lenyűgözött. A érdekes tárlatvezetés után megnéztük a régi városfal maradványait, majd visszasétáltunk az iskolához.
A hétvégét a magyar gyerekek a német családokkal töltötték. Mindenki változatos programokon vehetett részt. Volt aki vidámparkban járt, állatkertbe látogatott el vagy családi szülinapi ünnepségen vett részt.
Hétfőn csodás, napsütéses időnk volt. Ezen a napon egy izgalmas vadasparkba látogattuk el Bad Margentheimba. A vadasparkot egy állatgondozó vezetésével jártuk körbe, minden állatnál volt látványetetés és persze sokat megtudtunk a vadaspark állatairól is. A legérdekesebb szerintem a keselyűk etetése volt, az óriás testű madarak közvetlenül a fejünk felett repültek ide-oda. Ebéd után visszaindultunk az iskolába, ahol a szokásokhoz híven, a német és a magyar gyerekek egy rövid kis műsorral búcsúztak egymástól és emlékeztek vissza közösen az együtt töltött egy hét izgalmaira. A búcsúesten részt vett Gaildorf polgármestere is, és ismételten megköszönte a cserekapcsolat szervezőinek, résztvevőinek munkáját és további támogatásáról biztosította a programot.
Szerintem mind a 12 magyar diák sok izgalmas élménnyel, emlékkel és nem utolsósorban gyarapodott német nyelvtudással indult haza Magyarországra.
Bízunk benne, hogy jövőre hasonló, vagy ennél nagyobb létszámú; kalandra, tudásra, élményekre szomjas diákkal indulhatunk el Testvértelepülésünkre.
Szeretnénk megköszönni Budai István polgármester úrnak, hogy támogatásával idén is megvalósulhatott ez a páratlan nyelvtanulási lehetőség.

Pappné Polacsek Orsolya és Burjánné Heinisch Diána
szervező tanárok

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő gyerek
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály