Mindhárom magyar hírességről tanulmányi versenyt neveztek el, amelyen tanulóink indultak.

Kedves Szülők!

Elkészítettük a nebulók osztályba sorolását.

AZ ÖTÖDIKESEK KIS FAÜLTETÉSI AKCIÓJA AZ ISKOLA UDVARÁN 2021-ben.

Kedves Diákok, Szülők, Tanárok és Barátok!

Ezen a héten a gyerekek foglalkoztak az erdő természeti rendszerével és a fenntartható közösségével.

A DSD-I nyelvvizsgát a 2017/2018. tanév óta szerezhetik meg iskolánkban a 8. osztályos tanulók.

A 14 éves kor az első állomás az élethosszig tartó pályaorientációban. Ilyenkor vetődik fel a kérdés szülőben és gyerekben egyaránt: hogy merre tovább?

Húsvét felé közeledve jött el az idei alkotónap. A világjárvány, mint minderre, erre is hatással volt.

Idén a Húsvéti ünnepkörnek megfelelő tematikákkal foglalkoztunk.

Emlékezetes sikert ért Iskolánk, amikor két évvel ezelőtt a Kárpát medencei rajzpályázaton első díjas - ARANYCERUZA-DÍJAS lett DAKÓ VIRÁG tanulónk.

Régóta várt esemény a nagyszerű két tanterem átadása 2021.02.22-én hétfőn.

Végre átköltözhettünk az új épületbe! Már nagyon vártuk!

A DSD I. (Deutsches Sprachdiplom) nyelvvizsga próba szóbeli részén az iskola 7-es tanulói vesznek részt.

Örömteli, hogy tavasszal évről-évre hírt adhatunk a budajenői iskolások sikereiről.

Kedves Szülők, Gyerekek, Pedagógusok, iskolát támogató Barátok!

A COMP-REND Kft és a PERIVA Kulturális Egyesület gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából „Haza és haladás” címmel országos programsorozatot tervezett az MTA Könyvtár és Információs Központ és az SZTE Klebelsberg Könyvtára támogatásával.

A Diákolimpiai versenyrendszerben az alsós tanulók legjelentősebb iskolák közötti sportos versenye. Évek óta sikeresen veszünk részt ezekben a játékos megmérettetésekben, mert nem az elért helyezés a lényeg, hanem a 8-10 éves kisgyerekek lelkesedése, hozzáállása, sikerélménye.

Az októberben meghirdetett iskolai rajzpályázatunkra 32 tanuló adott be összesen 44 pályaművet. Voltak tehát, akik több munkával is pályáztak, amit külön is értékeltünk.

A Bolyai csapatverseny mottója:
" Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben."

Tisztelt Szülők!

Az iskola étkeztetését ellátó önkormányzati intézmény vezetőségétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nagy számban vannak, akik még nem rendezték az étkezési tartozásaikat a korrigált csekken szereplő összegnek megfelelően.

Idén is ellátogatott iskolánk tanulóihoz és az önkormányzat dolgozóihoz a Mikulás. Köszönjük a Szülők Iskolai Szervezetének támogatását és a két nyolcadik osztály lelkes közreműködését!

Iskolánkban a Kormányhivatal szervezésében megtörténik az újabb COVID tesztelés 2020.11.30-án 1/2 9-kor.

A veszélyhelyzet jobb megértése érdekében szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a veszélyhelyzetet a Magyar Kormány 2020. november 3-án rendelte el, ami november 4-től érvényes.

Az idei tanév rendhagyó a megmérettetések, versenyek területén is. A pandémiára való tekintettel csak online vagy házi szervezésű versenyek lebonyolítására volt és a későbbiekben is lesz lehetősége iskolánknak.

Kedves Olvasók!

Szeretettel köszöntöm Önöket! Blaskó Szilvia tanítónő, tanár jelenleg, mint megbízott igazgató mutatkozom be a lap hasábjain.

Október 27-én rendezték meg a III. Hévízgyörki Népdaléneklési Versenyt, melyen Pest megye, illetve Budapest általános iskoláskorú tanulói indultak.

Rendhagyó módon, osztályközösségeinkben ünnepeltük meg 1956. október 23-át. A méltó megemlékezéshez az osztályfőnökök a gyerekek életkorának megfelelő verseket, képeket, korábbi színvonalas saját műsorainkat vetítették le.

Bűnmegelőzési tanácsok az emlékezés időszakára

Kedves Szülők!

2020.10.21-én az iskolában 15 órakor teljes fertőtlenítést végeznek (nanotechnológiás fertőtlenítés).

Gyermekek világnapja – szeptember 20.

A szeptemberi becsengetéssel sok diák ült kerékpárra, állt rollerre, hogy gyorsabban eljusson az iskolába. A meleg őszi idő pedig kedvez a járgányok azon szerelmeseinek is, akik hétvégi kirándulásokhoz használják.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

2020. szeptember 1-jén, ebben az évben először és utoljára megismételhetetlen módon KEZDETÉT VESZI A 2020/2021. TANÉV

Kedves Szülők!

A Kiss Zenede szervezésében 2020. 09. 07-én 17:00-kor Juhász Erika tanárnő hangszerválasztó foglalkozást tart.

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm iskolánk Közösségét a 2020/21-es tanév megkezdése alkalmából! Az előttünk álló események a következők:

A 2019/2020-as tanévben, a Körösök Menti Levelező Versenyen Sugár Barna a Budajenői Általános Iskola 2. b osztályos tanulója hozta el az első díjat, negyedik helyezett lett Benedicty András 4. osztályos tanuló, aki 2. helyezettként jutott be a döntőbe.

Tájékoztatjuk a 2020-2021-es tanévre beiratkozott új tanulóink Szüleit, hogy a diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlapot az Okmányirodákban tudják beszerezni, és azokat az alábbi ügyeleti napokon, iskolánkban tudják leadni:

Kedves Tanáraink!

Pedagógusnap alkalmából küldjük sok szeretettel ezt a kis videót minden pedagógusnak, és a szülők nevében is szeretnénk megköszönni munkátokat!

Az idei tanévben is újabb diákjaink tettek német nyelvből sikeres szóbeli nyelvvizsgát!

Kedves barátunk!

Az elmúlt időszak - úgy hisszük - mindannyiunkat megviselt. Az iskolák bezártak, át kellett lépni egy részben vagy teljesen új tanítási területre; bezártak a színházak.

A kialakult vészhelyzet miatt, sajnos nem tudjuk megtartani a 2020. március 25-re meghirdetett nyílt órát az óvodás Gyerekeknek és Szüleiknek.

A digitális forradalom, az internet használatának elterjedése számos pozitív változást hozott a mindennapokban.

„Szolgálnak és védenek – értünk vannak!”

Az iskola kapui hetekkel ezelőtt bezártak, a tanulást otthon folytatjátok online felületeken tanáraitok segítségével. Amennyiben egyedül vagy otthon, az alábbiakra figyelj:

Kedves Szülők!

Amennyiben 2020/21-es tanévben változtatni kívánnak gyermekük hittan/ etika tanulmányain azt a következő módon tehetik meg:

Segítünk, hogy a tanulás könnyebb és szórakoztatóbb legyen!
Folyamatosan bővülő oldalunkon olyan feladatokat teszünk közzé, amelyek segítségével bárki játékos módon tanulhat.

A csillagászati-űrkutatási témakörű weboldalunk több INGYENES filmmel, és írásos anyaggal bővült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére.

Ügyiratszám: KPF/44-6/2020.

Tisztelt Igazgató Asszony / Igazgató Úr!

Az Oktatási Hivatal a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a tanulók és szüleik, valamint az általános iskolák munkatársai közötti személyes érintkezés minimalizálása érdekében a középfokú felvételi eljárás során a módosító tanulói adatlapok előállításának eljárásrendjét az alábbiak szerint változtatja meg.

Tisztelt Szülők!

 

A mai tájékoztató a kötelező hit- és erkölcstan tanításról elmarad.

2020. március 11.

 

Intézményvezető

A „KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE..." című Kárpát-medencei rajzpályázatra, amelyet két helyszínben, az erdélyi Nagyváradon és Székesfehérváron is bemutatnak, tizennégy tanulónk jelentkezett, tizenöt alkotással.

Farsangi beszámoló (SzISz)

Az idei farsang a pedagógusok, az iskola dolgozói, a gyerekek és a szülők munkájának, lelkesedésének és összefogásának köszönhetően fantasztikus sikerrel és eredménnyel zárult.

2020.02. 08-án szombaton a 6.ab osztályok megtekintették a nagysikerű Egri csillagok c. előadást.

Február 12-én az egész iskola részt vett a Tejszív programon.

A Víz Világnapját március 22-én ünnepeljük.

Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket 2020. március 25-én 9 órakor a Budajenői Általános Iskolába nyílt órára és az utána következő tájékoztatóra.

Iskolavezetés

Köszönjük minden kedves Szülőnek, Felajánlónak, Támogatónak, akik izgalmasabbá és boldogabbá tették a gyerekek idei farsangi tombolahúzását. Rengeteg ajándékot tudtunk a jóvoltukból kisorsolni, és mosolyt varázsolni a gyerekek, és nyertesek arcára. Köszönjük a látható és láthatatlan összefogást, támogatást! Az iskola minden dolgozója

Az Országos Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén országos ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZATot hirdetett meg a magyar zászló és címer megünneplése kapcsán.

„Január 29-én mi, hetedikesek megnéztük a Szent Péter esernyője című vígjátékot a Karinthy Frigyes Színházban. Mivel idén ez kötelező olvasmány a számunkra, sokan úgy érkeztünk az előadásra, hogy elolvastuk már Mikszáth Kálmán regényét.

Január utolsó napján, bár az idő szomorkás volt, mi mégis ellátogattunk a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A belépőnk nagy részét a hátizsákból kandikáló kis plüssmacik állták.

Január 23-án az 5.b és 8. osztályok a Vígszínházban megtekintettük A Pál utcai fiúk című zenés előadást. A kíváló szereposztásnál (Vecsei H. Miklós és Wunderlich József) már csak a szöveg és a zene volt jobb (Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián).

Januárban ellátogattunk Budapestre, a Mese Múzeumba. Itt minden a meséről és a játékról szólt. Először mesehősök tulajdonságait gyűjtöttük össze, ezután gyönyörű képekből ismert meséket állítottunk össze csoportokban.

A magyar kultúra napja alkalmából a Budajenői Általános Iskola dráma szakkörösei egy műsort adtak elő.

Tisztelt Szülők!

 

A kötelező hit- és erkölcstan tanításról 2020. március 11-én 17 órakor tájékoztató órát tartanak az egyházak képviselői. 

Helyszín: az iskola 1.b osztályának terme

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A 21. iskolai munkahéten rajzóráinkon a Magyar Szent Koronával foglalkoztunk.

Fazekas Mónika osztályfőnöknek köszönhetően, nyolcadikosaink a történelmi Magyarország egyik legszebb építészeti remekével közelről is megismerkedhettek.

Az idén már hatodszor hirdette meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a „Válts egy csokit mosolyra” adománygyűjtő akcióját.

December talán az év egyik legszebb hónapja, melyet igazán széppé az advent tesz, a karácsonyra való készülődés, a várakozás. Különösen izgalmas ez az időszak a kisgyermekek számára, akik számolják a napokat, hogy mikor jön a Mikulás, majd pedig a Jézuska.

Rövid ádventi tanulmányi kirándulásnak is beillett! Osztályfőnökük, Palojtayné Szebeny Marianna tanárnő szervezésével a 6.a osztály szombaton a Szent István bazilikába látogatott el.

 akadálymentes honlap

 Étlap

 


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály