Az októberben meghirdetett iskolai rajzpályázatunkra 32 tanuló adott be összesen 44 pályaművet. Voltak tehát, akik több munkával is pályáztak, amit külön is értékeltünk.

A Bolyai csapatverseny mottója:
" Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben."

Tisztelt Szülők!

Az iskola étkeztetését ellátó önkormányzati intézmény vezetőségétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nagy számban vannak, akik még nem rendezték az étkezési tartozásaikat a korrigált csekken szereplő összegnek megfelelően.

Idén is ellátogatott iskolánk tanulóihoz és az önkormányzat dolgozóihoz a Mikulás. Köszönjük a Szülők Iskolai Szervezetének támogatását és a két nyolcadik osztály lelkes közreműködését!

Iskolánkban a Kormányhivatal szervezésében megtörténik az újabb COVID tesztelés 2020.11.30-án 1/2 9-kor.

A veszélyhelyzet jobb megértése érdekében szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a veszélyhelyzetet a Magyar Kormány 2020. november 3-án rendelte el, ami november 4-től érvényes.

Az idei tanév rendhagyó a megmérettetések, versenyek területén is. A pandémiára való tekintettel csak online vagy házi szervezésű versenyek lebonyolítására volt és a későbbiekben is lesz lehetősége iskolánknak.

Kedves Olvasók!

Szeretettel köszöntöm Önöket! Blaskó Szilvia tanítónő, tanár jelenleg, mint megbízott igazgató mutatkozom be a lap hasábjain.

Október 27-én rendezték meg a III. Hévízgyörki Népdaléneklési Versenyt, melyen Pest megye, illetve Budapest általános iskoláskorú tanulói indultak.

Rendhagyó módon, osztályközösségeinkben ünnepeltük meg 1956. október 23-át. A méltó megemlékezéshez az osztályfőnökök a gyerekek életkorának megfelelő verseket, képeket, korábbi színvonalas saját műsorainkat vetítették le.

Bűnmegelőzési tanácsok az emlékezés időszakára

Kedves Szülők!

2020.10.21-én az iskolában 15 órakor teljes fertőtlenítést végeznek (nanotechnológiás fertőtlenítés).

Gyermekek világnapja – szeptember 20.

A szeptemberi becsengetéssel sok diák ült kerékpárra, állt rollerre, hogy gyorsabban eljusson az iskolába. A meleg őszi idő pedig kedvez a járgányok azon szerelmeseinek is, akik hétvégi kirándulásokhoz használják.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

2020. szeptember 1-jén, ebben az évben először és utoljára megismételhetetlen módon KEZDETÉT VESZI A 2020/2021. TANÉV

Kedves Szülők!

A Kiss Zenede szervezésében 2020. 09. 07-én 17:00-kor Juhász Erika tanárnő hangszerválasztó foglalkozást tart.

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm iskolánk Közösségét a 2020/21-es tanév megkezdése alkalmából! Az előttünk álló események a következők:

A 2019/2020-as tanévben, a Körösök Menti Levelező Versenyen Sugár Barna a Budajenői Általános Iskola 2. b osztályos tanulója hozta el az első díjat, negyedik helyezett lett Benedicty András 4. osztályos tanuló, aki 2. helyezettként jutott be a döntőbe.

Tájékoztatjuk a 2020-2021-es tanévre beiratkozott új tanulóink Szüleit, hogy a diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlapot az Okmányirodákban tudják beszerezni, és azokat az alábbi ügyeleti napokon, iskolánkban tudják leadni:

A nyár során az alábbi időpontokban tartunk ügyeletet az iskolában:

Kedves Tanáraink!

Pedagógusnap alkalmából küldjük sok szeretettel ezt a kis videót minden pedagógusnak, és a szülők nevében is szeretnénk megköszönni munkátokat!

Az idei tanévben is újabb diákjaink tettek német nyelvből sikeres szóbeli nyelvvizsgát!

Kedves barátunk!

Az elmúlt időszak - úgy hisszük - mindannyiunkat megviselt. Az iskolák bezártak, át kellett lépni egy részben vagy teljesen új tanítási területre; bezártak a színházak.

A kialakult vészhelyzet miatt, sajnos nem tudjuk megtartani a 2020. március 25-re meghirdetett nyílt órát az óvodás Gyerekeknek és Szüleiknek.

A digitális forradalom, az internet használatának elterjedése számos pozitív változást hozott a mindennapokban.

„Szolgálnak és védenek – értünk vannak!”

Az iskola kapui hetekkel ezelőtt bezártak, a tanulást otthon folytatjátok online felületeken tanáraitok segítségével. Amennyiben egyedül vagy otthon, az alábbiakra figyelj:

Kedves Szülők!

Amennyiben 2020/21-es tanévben változtatni kívánnak gyermekük hittan/ etika tanulmányain azt a következő módon tehetik meg:

Segítünk, hogy a tanulás könnyebb és szórakoztatóbb legyen!
Folyamatosan bővülő oldalunkon olyan feladatokat teszünk közzé, amelyek segítségével bárki játékos módon tanulhat.

A csillagászati-űrkutatási témakörű weboldalunk több INGYENES filmmel, és írásos anyaggal bővült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére.

Ügyiratszám: KPF/44-6/2020.

Tisztelt Igazgató Asszony / Igazgató Úr!

Az Oktatási Hivatal a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a tanulók és szüleik, valamint az általános iskolák munkatársai közötti személyes érintkezés minimalizálása érdekében a középfokú felvételi eljárás során a módosító tanulói adatlapok előállításának eljárásrendjét az alábbiak szerint változtatja meg.

Tisztelt Szülők!

 

A mai tájékoztató a kötelező hit- és erkölcstan tanításról elmarad.

2020. március 11.

 

Intézményvezető

A „KI GÉPEN SZÁLL FÖLÉBE..." című Kárpát-medencei rajzpályázatra, amelyet két helyszínben, az erdélyi Nagyváradon és Székesfehérváron is bemutatnak, tizennégy tanulónk jelentkezett, tizenöt alkotással.

Farsangi beszámoló (SzISz)

Az idei farsang a pedagógusok, az iskola dolgozói, a gyerekek és a szülők munkájának, lelkesedésének és összefogásának köszönhetően fantasztikus sikerrel és eredménnyel zárult.

2020.02. 08-án szombaton a 6.ab osztályok megtekintették a nagysikerű Egri csillagok c. előadást.

Február 12-én az egész iskola részt vett a Tejszív programon.

A Víz Világnapját március 22-én ünnepeljük.

Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket 2020. március 25-én 9 órakor a Budajenői Általános Iskolába nyílt órára és az utána következő tájékoztatóra.

Iskolavezetés

Köszönjük minden kedves Szülőnek, Felajánlónak, Támogatónak, akik izgalmasabbá és boldogabbá tették a gyerekek idei farsangi tombolahúzását. Rengeteg ajándékot tudtunk a jóvoltukból kisorsolni, és mosolyt varázsolni a gyerekek, és nyertesek arcára. Köszönjük a látható és láthatatlan összefogást, támogatást! Az iskola minden dolgozója

Az Országos Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén országos ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZATot hirdetett meg a magyar zászló és címer megünneplése kapcsán.

„Január 29-én mi, hetedikesek megnéztük a Szent Péter esernyője című vígjátékot a Karinthy Frigyes Színházban. Mivel idén ez kötelező olvasmány a számunkra, sokan úgy érkeztünk az előadásra, hogy elolvastuk már Mikszáth Kálmán regényét.

Január utolsó napján, bár az idő szomorkás volt, mi mégis ellátogattunk a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A belépőnk nagy részét a hátizsákból kandikáló kis plüssmacik állták.

Január 23-án az 5.b és 8. osztályok a Vígszínházban megtekintettük A Pál utcai fiúk című zenés előadást. A kíváló szereposztásnál (Vecsei H. Miklós és Wunderlich József) már csak a szöveg és a zene volt jobb (Dés László, Geszti Péter, Grecsó Krisztián).

Januárban ellátogattunk Budapestre, a Mese Múzeumba. Itt minden a meséről és a játékról szólt. Először mesehősök tulajdonságait gyűjtöttük össze, ezután gyönyörű képekből ismert meséket állítottunk össze csoportokban.

A magyar kultúra napja alkalmából a Budajenői Általános Iskola dráma szakkörösei egy műsort adtak elő.

Tisztelt Szülők!

 

A kötelező hit- és erkölcstan tanításról 2020. március 11-én 17 órakor tájékoztató órát tartanak az egyházak képviselői. 

Helyszín: az iskola 1.b osztályának terme

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A 21. iskolai munkahéten rajzóráinkon a Magyar Szent Koronával foglalkoztunk.

Fazekas Mónika osztályfőnöknek köszönhetően, nyolcadikosaink a történelmi Magyarország egyik legszebb építészeti remekével közelről is megismerkedhettek.

Az idén már hatodszor hirdette meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a „Válts egy csokit mosolyra” adománygyűjtő akcióját.

December talán az év egyik legszebb hónapja, melyet igazán széppé az advent tesz, a karácsonyra való készülődés, a várakozás. Különösen izgalmas ez az időszak a kisgyermekek számára, akik számolják a napokat, hogy mikor jön a Mikulás, majd pedig a Jézuska.

Rövid ádventi tanulmányi kirándulásnak is beillett! Osztályfőnökük, Palojtayné Szebeny Marianna tanárnő szervezésével a 6.a osztály szombaton a Szent István bazilikába látogatott el.

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” Ez a mottója annak a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenynek, amelynek megyei fordulóján 2019 novemberében a Budajenői Általános Iskola több csapata is részt vett.

A 7. a osztály egy novemberi esős napon a zsámbéki Ziegler ostyagyárba látogatott. Rettentően kíváncsiak voltunk, vajon mi történik egy élelmiszergyárban, hogyan készülnek a különböző ostyák, kik dolgoznak ott, hogyan csomagolják a termékeket. Kíváncsiságunkat a tulajdonos, Ziegler Jánosné, Judit néni elégítette ki, ő volt a vezetőnk az üzem területén.

November 4-én, hétfőn reggel 8 órakor elindult a 7.b osztály a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A buszút hamar elröppent, és hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy már meg is érkeztünk.

A 7.b egyik régóta dédelgetett álma vált valóra egy novemberi estén. Az osztály eljutott A Pál utcai fiúk című előadásra, amit a Vígszínházban tekintettek meg.

Idén immáron 5. alkalommal látogattunk el testvértelepülésünkre, Gaildorfba. A hosszúra sikerült buszút végén fáradtan érkeztünk a befogadó családokhoz.

2019. október 25-26.: az 5. b közösségépítő hétvégi programján: meglátogatta az Öreg Tölgyet, este pizzázott és „vérfagyasztóan ijesztő” bújócskát rendezett, megnézte a Hobbit-filmet, színezett, társasozott, de legfőképp: BENT ALUDT AZ OSZTÁLYÁBAN!!!

Hogy mi volt a grund? „Egy darabka föld…ti nem is tudjátok, mi a pesti gyereknek egy üres telek. Ez a kis darab terméketlen, hepehupás pesti föld, ez a két ház közé szorított kis rónaság… ami az ő gyereklelkükben a végtelenséget, a szabadságot jelentette.”

Kedves Szülők!

A holnapi napon, november 5-én nem lesz fűtés a kazán meghibásodása miatt az iskolában.

Kérem, hogy emiatt rétegesen, kicsit melegebb ruházatban jöjjenek a gyerekek az iskolába.

Október 21-én hétfőn iskolánk első és második osztályos tanulói ellátogattak a MÜPA-ba, ahol részesei lehettek egy zenés cirkuszi produkciónak.  Mindez a Brass in the Five és Méhes Csaba mozgásművész előadásában valósult meg.

Október 1-jén a 7. a osztálynak különleges élményben volt része, amikor ellátogatott a Fővárosi Állatkertbe. Egy szakember vezetésével Dél – Amerika különleges és jellegzetes állataival ismerkedtünk meg. Megtudtuk, hogy olyan élőlények alakultak itt ki, amilyenek sehol másutt a világon nem éltek, mint például a vendégízületesek.

Egy napsütéses októberi szombat délelőtt a 2.b osztály tanulói családjaikkal és tanítóikkal együtt elindultak, hogy közösen felfedezzék a Csergezán kilátót. Györgyi néni, aki a kirándulást szervezte, végigvezette az erdőn a kis csapatot, és közben sokat mesélt a gyerekeknek az erdei élővilágról.

Iskolánkban ezen a szép őszi délutáni napon az alsó tagozatos napközis csoportokkal megtartottuk ezt a napot! Célunk, mint ahogy a kezdeményező (Balatoni Kata) is megfogalmazta, a játék öröme a személyiség fejlődéséért, a közösségi élményért és a nemzeti kultúránkért.

Szeptember 17-én hatodikos társaimmal erdőismereti foglalkozáson voltunk. Hűvösvölgyből indulva egy órán keresztül jártuk az erdőt, minden fánál megálltunk, és sok újdonságot hallottunk a különböző fajták tulajdonságairól. Utána a hárshegyi megállóban beszálltunk a gyermekvasút laborkocsijába, ott foglalkozásvezetőnk mesélt az erdei állatokról. Aztán sok érdekes feladatot oldottunk meg, miközben a vonat felért a Széchenyi hegyre és visszafordult. Útközben szép kilátás nyílt a fák között Budapestre.

Szeptember 6-án a 2.b osztállyal és néhány délutáni napköziben résztvevő tanulóval  elmentünk a Szent Mihály Kápolnában tartott előadásra. Meghallgattunk régi magyar népdalokat, balladákat koboz kísérettel, és Szent István intelmeit egy színész előadásában. 

Kedves Szülők és diákok!

 

2019. szeptember 2-án 8:00-kor lesz a tanévnyitó ünnepség, melyre ünneplő ruhában várunk titeket!

A 2-3. óra osztályfőnöki, tankönyvet is akkor osztunk.

 

Iskolavezetés

 

Idén iskolánk diákjai részt vehettek a Budapesti Fesztivál Zenekar szervezésében megvalósuló TérTanc koncert rendezvényen. Az esemény lényege, a komoly zene népszerűsítése mellett, hogy  hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyerekek táncolhatnak együtt, ezzel is kifejezve, a zene, tánc vagyis a művészet minden különbséget áthidal, eltöröl.

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály