A 7.b egyik régóta dédelgetett álma vált valóra egy novemberi estén. Az osztály eljutott A Pál utcai fiúk című előadásra, amit a Vígszínházban tekintettek meg.


Az osztályfőnökünk nagy örömöt szerzett két éve, mikor elmesélte, hogy színházjegyeket rendelt nekünk az ország egyik legnépszerűbb darabjára. Akkor még nem is sejtettük, hogy kalandos két év elteltével tekinthetjük meg az előadást. Mondhatom, megérte a várakozást. A színház épülete lenyűgöző volt. A színészek már az első felvonással elkápráztattak minket. Nemecsekkel, Bokával együtt - a jól ismert dalokat dúdolva - azonnal a Grundon találta magát az osztály. Szájtátva éltük át a történet részleteit. Megelevenedett előttünk a regényből már jól ismert történet. Sokat beszélgettünk irodalom órán Nemecsekről, aki hősiesen áldozta fel életét a társaiért és az igazáért, megkapó volt látni élőben milyen a csupa nagybetűs Nemecsek. A korabeli hangulatot megidézve sodort bennünket a történet, a fülbemászó zene és a ritmus. Az osztály egyként élte át az óriási tétért folyó küzdelmet, egy kisfiú halálát. Az előadás alatt a nézőtéren szinte izzott a hangulat.
Az élet fontos dolgait, értékeit, mint az összetartozás, áldozathozatal a darab segítségével személyesen élhettük át. Köszönet mindezért.

Takács Veronika, 7.b

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő gyerek
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály