„Január 29-én mi, hetedikesek megnéztük a Szent Péter esernyője című vígjátékot a Karinthy Frigyes Színházban. Mivel idén ez kötelező olvasmány a számunkra, sokan úgy érkeztünk az előadásra, hogy elolvastuk már Mikszáth Kálmán regényét.

A saját magunkban kialakított kép után érdekes volt látni, hogy a rendező (Karinthy Márton) miként gondolkodott a műről. Volt olyan rész, amit kivett az előadásból, de néhány helyen hozzá is tett, vagy esetenként megváltoztatott apróbb részleteket. Nagyon tetszett, hogy sok humort szőtt a darabba, különösen jó volt a francia társalkodónő, madame Kriszbay alakítása Vertig Tímea színésznő által. Münznét, a zsidóasszonyt pedig pontosan ilyennek képzeltem a könyv olvasása közben. Ez az előadás is megerősített abban, hogy szeretek színházba járni!”

Kókai Boglárka, 7. a osztályos tanuló

„A bonyodalom, a főszereplő, egy piros esernyő miatt alakul ki, ami megváltoztatja az emberek életét Glogován. Gregorics Pál nevelt fiát, Wibra György ügyvédet az öröksége érdekli a legjobban, még nősülni is képes miatta, miután kiderül, hogy az esernyő nyele rejti a bankutalványt. Csoda lengi körül ezt az esernyőt: Müncz Jónás tette a templom előtt hagyott kislány, Veronka fölé. A falusiak azt hitték maga Szent Péter járt náluk. Az előadás kidolgozott helyzet- és jellemkomikuma, a színészek fantasztikus játéka, mimikája miatt nagyon sokat nevettünk. A romantikus befejezés és a humoros szöveg kibillentett minket a hétköznapokból.
Nagyon tetszett az előadás, még egyszer megnézném.”

Virág Gábor, 7. b osztályos tanulóKép forrása: Karinthy Színház honlapja
http://karinthyszinhaz.hu/eloadasaink/szent-peter-esernyoje/galeria

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály