AZ ÖTÖDIKESEK KIS FAÜLTETÉSI AKCIÓJA AZ ISKOLA UDVARÁN 2021-ben.

Újrakezdhettük az iskolába járást, és most olyan feladatokra is vállalkozhattunk, amelyeket eddig kénytelenek voltunk elodázni.
Az ötödikesek faültetési akcióját TECHNIKA ÓRÁN, Május 12-re időzítettük. Láthatóan mindannyian élvezték ezt a nemes és hasznos elfoglaltságot.
Végre az időjárás is megfelelni látszott a faültetés alapvető követelményeinek.
Ergo: a napokban tapasztalt fülledt meleg visszaesett, a levegő hőmérséklete lecsökkent és újra enyhe-tavaszias lett az időjárás. Még esőfelhők is kezdtek gyülekezni a fejünk felett. Mindkét tényező a facsemeték ültetése számára fontos optimális követelmény.
Az ötödikesek feladata volt, hogy két gyökér-eredeztetett fűzfacsemetét elültessenek a korábban kiválasztott helyekre az udvar szegélyezett zöldövezetében.
A megásott gödörágyásokba egy zsák talajnemesítő tőzeget szórtak, majd a beültetett facsemetét betemették és alaposan megöntözték.
Reméljük, hogy a továbbgondozásukat meghálálják, gyorsan növekednek és árnyékot is adnak nekünk.
A faültetés aktív résztvevői voltak: Rack András, Ille Magdaléna, Nagy Botond, Sebestyén Zoltán, Imre Zsombor, Tarcsi Mátyás, Meszter Bende, Heitler Botond. Többen is csatlakoztak volna a munkához, csak sajnos kevés volt a munkaeszköz és a facsemete is.

(Péter László rajz- és technikatanár)

 akadálymentes honlap

 Étlap

 


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály