Alig kezdtük el az iskolát, de már az egyik legnagyobb projektünkbe csöppentünk bele, ami a Gaildorfi-cserekapcsolat volt szeptember 15-23-ig.

A diákok egy rendkívül mozgalmas és programokban bővelkedő hét alkalmával megismerhették a Korda Filmstúdiót, sárkányhajózhattak Tatán. Tihanyban beleszagolhattak a levendula világába és a Balaton csodálatos környezetébe. A bobozás is rendkívül népszerű volt a gyerekek körében. Csütörtökön a Parlamentben jártunk, majd azután megcsodálhattuk egy hajókirándulás keretében Budapest nevezetességeit. A közös vásárlás is nagy élvezet volt a gyerekeknek, az Etele Plázába és együtt mentünk.
Az utolsó nap a cserediákok egy tűzzománc nyakláncot készítettek, ezután Budai István Polgármester Úr fogadott minket hivatalában és köszöntötte mind a diákokat és a pedagógusokat, mind a cserekapcsolatot.
Aznap délután egy remekül sikerült búcsúesten a diákok előadásai után megköszöntük a családoknak és a programot segítő és támogató pedagógusoknak, a gaildorfi Bürgerstiftung alapítványának és Polgármester úrnak a támogatást. Ez a program nélkülük nem jött volna létre, csak közös összefogással sikerült.

Ezúton is szeretnénk még egyszer köszönet mondani Budai István Polgármester Úrnak, aki ismét támogatta a két iskola közötti cserekapcsolat létrejöttét. Blaskó Szilvia Igazgatónőnek köszönöm megfeszített, fáradhatatlan munkáját, hogy iskolánkban népszerűsíti és támogatja ezt a programot.

A diákok beszámolóiból:

- Ajánlom a diákcserét, mert sokat lehet németül tanulni. Új barátokat szerezhetsz. Még tetszett, hogy új helyeket ismerünk meg. Tetszett, hogy együtt kellett dolgozni másokkal.

- Azért ajánlom a cserekapcsolatot, mert segített a némettanulásban. Ennek során a gyerekek meg tudták ismerni egymást országait, és pontos képet kaptak arról, hogy hol tartanak nyelvileg. Megismerhettük a németek kultúráját. Ajánlom, hogy menjetek, mert nagyon sok közös és érdekes programon voltunk, mint például a sárkányhajózás, a Korda Filmstúdió és a bobozás.

Jövőre Gaildorfban találkozunk, ahová már a mostani 6. osztályos diákokat is várjuk.

Pappné Polacsek Orsolya
szervező, koordinátor
némettanár

 akadálymentes honlap

Ökoiskola logo


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály

div class=