A 2023-24-es tanévben is sikerrel vettek részt a Budajenői Általános Iskola felső tagozatosai (40 fő) a Simonyi Zsigmond nyelvtudós nevét viselő helyesírási versenyen.

A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a tehetséges tanulók és a fejlesztő pedagógusok közötti Kárpát-medencei kapcsolatok támogatása. Célja továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése.

A területi versenyről 9 diák jutott tovább az 5-8. évfolyamon a 2. fordulóba. A megyei fordulóban részt vett tehetségeink: Magyar Nóra 5.a, Rack Emília 5.b, Sugár Barna 6., Mészáros Léna 6., Kókai Anna Margit 7.a, Steiner Botond 7. a, Sebestyén Zoltán 8., Nagy Botond Árpád 8.o.
A legjobb helyezést Kókai Anna Margit 7.a-s tanuló érte el: 14. helyezett lett a Pest vármegye 115 fő versenyzője közül.
A magyarországi, az erdélyi, a felvidéki és a vajdasági iskoláknak rendezett második versenyfordulójára összesen 1005 intézményből 5 105 tanuló jutott be.
Szívből gratulálunk minden versenyzőnek!

Bogáti Beatrix és Papp Katalin, magyartanárok

 akadálymentes honlap

Ökoiskola logo


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály

div class=