A Heroes of the Future című élményprogram keretében 2070-be utazott a 7. évfolyam, mely kiállítás a fenntarthatóságról adott át ismereteket a fiataloknak.

A 75 perces kalandjáték során interaktív játékok és élő szereplős színészi jelenetek közvetítettek elgondolkodtató ismereteket. Látványos installációk segítségével tapasztalték meg a diákok, hogy mi a fenntarthatóság, mit tehetnek a bolygónk jövőjéért egyénileg és közösen is. Egy átgondolt poszt is sokat ér a közösségi oldalakon, megváltoztathatja a jövőt!

A 7.b osztály beszámolója:

A program elején olyan érzésünk volt, mintha egy filmben lettünk volna és ez sokkal izgalmasabbá és érdekesebbé tette a programot. Ezután kipróbálhattunk elektromos járműveket egy kartonból készült "városban". Legvégül végigmentünk egy kiállításon, ahol érdekesebbnél érdekesebb és tanulságos dolgokról olvashattunk Földünkről, a környezet állapotáról, pusztulásáról és amivel javíthatunk rajta. Nagyon tanulságos volt azt is megtapasztalni, hogy egy kis dologból milyen nagy , akár világméretű probléma lehet, ha sokan követik, ezért mielőtt valamit csinálunk, nagyon jól gondoljuk meg! Nagyon fontos tanulságul szolgált, hogy az influenszereknek bármennyire szeretjük is őket és a tartalmaikat, és bármekkora követő táburuk is van találhatnak ki nagy butaságokat, amikből káros trend alakulhat ki.
Fodor Réka Lola 7.b és Bolgár Anna 7.b


A jövő fenntarthatósága kulcsfontosságú a bolygónk és az emberiség túléléséhez. A fenntarthatóság alapja az ökológiai egyensúly megőrzése és a társadalmi igazságosság biztosítása. Az innováció és a technológiaa segíthet ebben, de az együttműködés és a tudatos fogyasztás is nélkülözhetetlen hozzá. Mindenki felelős a környezet védelméért és az erőforrások megóvásáért. A jövő generációi érdekében készítették ezt a rendezvényt. A programok közül nekem az influenszer bemutató tetszett a legjobban.
Láng Patrik Leonidász 7.b


Szeptember 25-én hétfőn részt vettünk a fenntarthatósági nap alkalmából egy kiállításon. Mikor megérkeztünk egy interaktív szabadulószobaszerű előadásban vettünk részt. Nagyon élvezhető volt, olyan sok kivetített díszlet jelent meg, hogy nem lehetett megunni. Ezután ajándékokat is kaptunk. Ezután egy fedett pályán elektromos gokartokat, rollereket és más eszközöket is kipróbálhattunk. Egy másik pavilonban a fenntarthatóságról láthattunk kiállítást pl: víz, levegő, növény és állatvilág, talaj, stb. Nagyon érdekes és szórakoztató volt, máskor is szívesen elmennék egy ilyen fenntarthatósági programra. Nagyon igényesen és modernül csinálták meg ezt a programot.
Venczel Márton 7.b

 akadálymentes honlap

Ökoiskola logo


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály

div class=