Érdi Tankerületi Központ
Valamennyi köznevelési intézmény
Valamennyi Intézményvezető részére


Ikt.sz.: TK/123/689-2/2020
Üi.: Dr. Nagymányainé Bódy Gertrúd
Tárgy: Tájékoztató levél a koronavírussal kapcsolatban

Tisztelt Intézményvezető Asszony! Tisztelt Intézményvezető Úr!
Tájékoztatom, hogy az elmúlt időszakban a koronavírus terjedésével kapcsolatban a Klebelsberg Központ egyeztetett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal.
Az egyeztetések eredményeként az Észak-Olaszországból hazaérkező tanár- és tanulócsoportok, valamint egyéni utazások esetében az érintettek biztonsága érdekében az alábbi megelőző intézkedések megtételét javasoljuk:
Amennyiben az Ön által vezetett köznevelési intézmények valamelyikéből tanulócsoport vagy egyéni utazás céljából tanuló Észak-Olaszországban a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából és már visszaérkezett, úgy kérjük, hogy szíveskedjenek tájékoztatni a szülőket az alábbiakról: A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében, kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a fent említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermekek egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérjék.
Amennyiben a gyermeke ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat feltétlenül tartsák be.
A lezárt települések listájáról a Zöld számon 06 08/ 277-455 vagy a 06-80/277-456, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni. www.nnk.gov.hu
Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási/kerületi népegészségügyi osztály dönt a további teendőlaől, az aktuális eljárásrend szerint.
Érd, 2020. február 25.

Üdvözlettel: Sárközi Márta
Pató Anna
Érdi Tankerületi Központ
Levelezési cím: 2030 Érd, Alispán u. 8/A
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A levél pdf-ben

 akadálymentes honlap

 Étlap

 


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott