December 9-én szombaton eljött a nagy nap. Iskolánkból 19 pedagógus indult útnak, hogy ne csak a diákok élvezhessék az iskola által szervezett adventi kirándulásokat, hanem mi, tanárok is. Bécs helyett viszont Pozsony felé kanyarodtunk reggel 6.30-kor.

Útközben megálltunk a Kittseenél lévő csokigyárnál, ahol kóstolásra és vásárlásra volt lehetőség.

Specialitásuk a Rohkost. Ez a finomság illatos narancs, sárgabarack, szilva, ananász, füge, stb. csokoládéba mártva, csakúgy mint újdonságaik: a körtepárlatban érlelt körte és a barackpárlatban érlelt barack.

Aztán irány Pozsony. Egy kis séta után a helyi idegenvezetővel elmentünk egy kellemes kis étterembe, ahol a helyi ételeket kóstoltuk meg. Majd az egy órás idegenvezetés alatt megismertük Pozsony belvárosát. Utána fakultatív program keretében mindenki elvegyülhetett a sokaságban, megy beszőtte a várost, és az adventi vásári kofákat.

A Főtéren és a Ferenciek terén kereken 100 standon kínálták a hagyományos szlovák karácsonyi csemegét és a jellegzetes karácsonyi árukat.

Míg Bécsre az encsembencsemek a jellemzőek, itt a főszerep az evésé-ivásé.
A hagyományos karácsonyi ételek és italok nagy választéka várja a tömegeket. Puncs, bor és grog várja az ínyenceket és felmelegíti a pozsonyi Karácsonyi vásár látogatóit.

A nap végén kicsit már átfagyva, de vásárfiákkal és élményekkel teli ültünk be a buszba, és indultunk vissza Budajenőre.

Remélem idén több alkalmunk lesz megint élvezni egymás társaságát, együtt kirándulni, nevetni,  és beszélgetni.

Pappné Polacsek Orsolya

 

szervező

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott