Csoportfoglalkozást indítunk 7-8. évfolyamosok számára. A most induló foglalkozás sorozat a tanulók önismeretének elmélyítésén és széleskörű információnyújtáson keresztül járul hozzá a sikeres pályaválasztási döntés meghozatalához.

 

A pályaorientációs csoport fő célja a 7-8. osztályos korosztályt tekintve a megfelelő iskolatípus kiválasztása (gimnázium, szakközépiskola, szakiskola). Ezen túlmenően azon tanulók számára, akik szakközépiskolában, vagy szakiskolában folytatják tanulmányaikat, elengedhetetlen az érdeklődésnek megfelelő szakmai irány megtalálása.

 

Sokszínű módszerek teszik a foglalkozásokat érdekessé és hatékonnyá:

Önértékelő tesztek, melyek az egyéni képességeket érdeklődést, térképezik fel,

Felvételivel kapcsolatos tematikus honlap tartalmak átbeszélése,

Egyéni, illetve társas feladatok és gyakorlatok, melyek megoldása és közös kiértékelése növeli a résztvevők önmagukról való tudását.

 

Minden alkalommal olyan témakörök feldolgozása történik, amelyek pontosabb ismerete hozzásegítheti a tanulót a 7-8. évfolyamon őt érintő megalapozottabb pályaválasztási (iskolaválasztási) döntéshez, pl.:

Honnan jövök?

Hová tartok?

Terveim, céljaim

Érdeklődés, képességek, értékek,

Motivációk és munkamód

Egyéni különbségek

Pályaismeret

Jelen és jövő, a körülöttünk lévő világ változásai

 

 

Konkrétumok:

- kezdés: 2017. szeptember vége - október eleje (az első ismerkedő beszélgetés során pontosítjuk), összesen 6+1 alkalom (szerdánként 17.00 órától) – az utolsó találkozás egy, a szülők számára biztosított csoportos konzultációs időpont

- a foglalkozások időpontja szerdánként 17.00 -18.30h

- helyszín: 2072 Zsámbék Gagarin út 4.( körház)

- csoportvezetők: Menyhárt Kata szakpszichológus és Rabóczki Tünde gyógypedagógus

- létszám: kis csoport, kb. 6-8 fő

 

Kiemelendő, hogy az iskolaválasztás kérdéskörében továbbra is megmarad a család, a szülők felelőssége, tehát a végső döntést ők hozzák meg. Elsősorban olyan tanulók jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek a téma iránti érdeklődéssel és motivációval.

 

Jelentkezés a Szakszolgálat telefonszámán: 06 203763040,

vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailben.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 27.!

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott