Erdőismereti foglalkozás címmel egyedi, környezeti-környezetvédelmi kiránduláson vett részt a 6. a osztály a Budai-hegységben október 3-án.

A foglalkozás helyszíne a Gyermekvasút és környéke. Szakmai tartalmát Aradi Alice, földrajztanár-erdőpedagógus végzettségű foglalkozásvezető biztosította.

„Mikor megérkeztünk az erdőbe Hűvösvölgyből indulva sétát tettünk a Nagy-Hárs-hegyen. Menet közben megismerkedtünk az erdő élővilágával és az ökológiai összefüggésekkel. Sok érdekes és új dolgot tudtunk meg a növényekről, állatokról. Ezt követően felszálltunk a Gyermekvasút laborkocsijára, mellyel a Széchényi – hegy állomásig utaztunk. Utazás közben a laborkocsiban 4 fős csoportokban interaktív módon feladatokat oldottunk meg. A feladatok között szerepelt növényhatározás, madarak azonosítása, állatnyomok felismerése, illatok és hangok felismerése, gyógynövények hatásának meghatározása és még sok minden más. Mindenki jól érezte magát a foglalkozás közben. Élvezetes, élményekkel teli nap volt a természetben."

Szabó Veronika 6. a osztály

   

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott