Még a nyár bekukucskált az iskola ablakain, de a gyerekek már az első tanítási napra készülődtek. Nehéz táskák, nehéz szívű szülők. Újralátlak mosolyok, régi és új diákok töltötték be a tornatermet. Megkezdődött ez az év is. Többen elmentek, és jöttek újak helyettük. Tanulók, és kollégák is.

Miután a 8. osztályosok átkísérték az elsősöket az óvodából az iskolába, Rainer Ferencné igazgatónő köszöntött minden jelen lévőt. Ezt követte Budai István polgármester úr köszöntője, és Harkai Gábor atya áldása. Majd az 1. osztályosok mutatkoztak be énekkel, verssel, és ezután egy oklevél kíséretében az iskola polgárává fogadtuk őket.

A felső osztályosok képviseletében Bartha Zsombor 5. b osztályos, és Osváth Szonja 5. a osztályos tanuló szavalt egy-egy verset.

A gyerekek némán ültek, gondolatban még a nyárban eveztek. Örültek egymásnak, az új táskának, tolltartónak, ceruzának. Megint elkezdődik valami, ami lehetőségeket, távlatokat, csodákat hozhat. De a csodák maguk a gyerekek, csak meg kell találni hozzájuk a megfelelő varázsszót. Elérni, megtalálni, felfedezni, megformálni, megérteni, megszeretni... Ez a közös célunk. Lépcsőről lépcsőre.

Gábor atya áldásában ezt szerette volna megvilágítani egy idézettel:

"Ha az ember föl akar jutni a magasba, nem érkezhet meg egyetlen ugrással, hanem egyik lépcsőfokról a másikra kell föllépdelnie."

/Nagy Szent Gergely/

Mindenkinek élményeket, sikereket, és lépcsőket kívánunk az új tanévben!

Pappné Polacsek Orsolya

 akadálymentes honlap

 Étlap

 

Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott
Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő gyerek
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály